top of page

Sana Park Resort

Sana Park Resort ("Сана парк ризорт") е луксозен целогодишен СПА и уелнес комплекс, разположен в изключително екологична среда в к.к. "Св. Св. Константин и Елена" на брега на Черно море и на 8 км от град Варна. Sana Park Resort обединява ползите от морския климат и уникални природни богатства и придава нов смисъл на понятието лукс, тъй като предлага удобство, спокойствие и грижа за красотата и здравето през всеки сезон.

Sana Park Resort се състои от 294 студия, едноспални, двуспални и триспални апартаменти, разпределени в две сгради, които се намират на площ от 2,6 хектара. По-малката сграда (Сана 2) има жилищен характер, а по-голямата (Сана 1) обединява жилищна част, 3400 кв. м спа и уелнес център със закрит и открит басейн, ресторант, конферентна зала, минимаркет, детски кът, бутици, както и 5-звездна апартхотел част. Сградите са разположени в собствен парк, през който минава река, слизаща от съседните планини. 

Комплексът е заобиколен от повече от 5 000 кв. м вековна гора, през която минава малка река, слизаща от съседните планини. Паркът на комплекса представлява своеобразна ботаническа градина. В него ще можете да се насладите на над 180 редки растителни вида. 

Sana Park Resort разполага със собствен минерален източник с температура на водата 46ºС. Тя е хипертермална, калциево-магнезиева, с ниска минерализация и извира от около 1800 м дълбочина. Характеризира се с разнообразен химичен състав и приятни питейно-вкусови качества. Невероятният черноморски климат в комбинация с лечебния извор превръща Sana Park Resort в предпочитано място за отдих и рехабилитация. Благотворното влияние на минералната вода е несравнимо.

 
bottom of page